Fautuaga mo su'esu'ega vave o le filariasis

O le a le filariasis?

O le Filariasis ose fa'ama'i tumau e mafua mai i anufe filarial parasitic (se vaega o nematodes parasitic e feavea'i e arthropods susu toto) o lo'o ola i totonu o le tino o le tagata, aano o le tino, o le manava, ma le pu.

E lua ituaiga autu o le filariasis: bancroftian filariasis ma le filariasis malayi, e mafua mai i siama o le Bancroftian filariasis ma le filariasis malayi.O faʻaaliga faʻapitoa o nei ituaiga e lua o filariasis e talitutusa lava, faʻatasi ai ma le vaega mataʻutia o loʻo faʻaalia ai faʻalavelave faifaipea o le lymphangitis, lymphadenitis, ma le fiva, ma le taimi masani e faʻaalia ai le lymphedema, elefantiasis, ma le scrotal effusion, lea e mafai ona oʻo atu ai i le tino, le atoatoa, fa'ailoga tagata, ma le mativa.

Punaoa:Wikipedia

Fa'ata'ita'iga masani o le filariasis

(1) Su'ega o le toto: O le su'esu'eina o le microfilariae mai le toto pito sili ona fa'atuatuaina e fa'amaonia ai le filariasis.Talu ai o le microfilariae e iai le po, o le taimi e aoina ai le toto mai le 9:00 pm i le 2:00 am i le taeao e sosoo ai e talafeagai.E mafai ona fa'aoga le auala ata tifaga toto mafiafia, auala fou e pa'u ai le toto, metotia fa'asa'o po'o le fa'a'au i le sami mata'utia.

(2) Su'esu'ega o le sua o le tino ma le mimi: E mafai fo'i ona va'aia le microfilariae i su'a eseese o le tino ma le mimi, e pei o le syringomyelia, sua o le lymphatic, ascites, ma'i celiac, ma isi. .

(3) Biopsy: tipi le biopsies mai aano o le tino po'o le lymph nodes ma va'ai ile microscope pe o iai ni anufe matutua po'o microfilariae.O lenei metotia e talafeagai mo tagata mamaʻi e leai ni microfilariae i totonu o le toto, ae e manaʻomia le taotoga ma e sili atu ona faigata.

(4) Su'esu'ega Immunological: su'esu'ega o fa'ama'i filarial e ala i le su'eina o fa'ama'i fa'apitoa po'o antigens i totonu o le toto.O lenei metotia e mafai ona iloagofie ai ituaiga faʻamaʻi filarial ma fuafua le maualuga ma le tulaga o faʻamaʻi, ae atonu e faʻalavelaveina e isi faʻamaʻi pipisi.

Folasaga i su'esu'ega vave o anufe filarial

O le su'ega vave o le filarial o se su'ega e fa'avae i luga o le fa'avae o le immunochromatography e mafai ona fa'amaonia fa'ama'i filarial e ala i le su'eina o fa'ama'i fa'apitoa po'o antigens i se fa'ata'ita'iga toto i totonu ole 10 minute.Pe a fa'atusatusa ile su'esu'ega fa'ata'atia masani ole microfilariae, ole su'esu'ega fa'avavevave ole filarial e iai tulaga lelei nei:

- Leai se taimi fa'atapula'a mo le aoina o le toto, fa'ataga su'ega i so'o se taimi o le aso e aunoa ma le mana'omia o le aoina o toto toto i le po

- Leai ni meafaigaluega lavelave po'o ni tagata faigaluega fa'apitoa e mana'omia;e mafai ona fa'amauina fa'ai'uga i le na'o le tu'uina o le toto i luga o se pepa su'ega ma mata'ituina foliga o fusi lanu.

- E le fa'alavelaveina e isi fa'ama'i fa'ama'i fa'ama'i ma e mafai ona sa'o le va'aiga o ituaiga fa'ama'i filarial ma fa'amautu le maualuga ma le tulaga o fa'ama'i.

- E mafai ona faʻaaogaina mo le tele o suʻesuʻega ma le mataʻituina o epidemiological, faʻapea foʻi ma le suʻesuʻeina o le aoga o le chemotherapy puipuia.

togo-lymphatic-filariasis.tmb-1920v

Punaoa: Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi

Fautuaina oloa mo su'esu'ega vave filarial

O le fa'aogaina o su'esu'ega fa'avavevave o le filarial e mafai ona fa'aleleia atili ai le lelei ma le sa'o o le su'esu'ega, fa'afaigofie le su'esu'eina ma le togafitia o tagata ua a'afia, ma fa'apea ona pulea ma fa'ate'aina lenei fa'ama'i fa'ama'i tuai ma sili ona mata'utia.

Bio-mapper's filarial rapid diagnostic products e mafai ai ona vave ma sa'o le su'esu'eina o lenei ma'i.

- Filariasis Antibody Rapid Test Kit

-Filariasis IgG/IgM Rapid Test Kit

-Filariasis Antibody Rapid Test Kit (Colloidal Auro)

-Filariasis IgG/IgM Rapid Test Kit (Colloidal Auro)


Taimi meli: Mati-30-2023

Tuu lau Feau